مرکز پروژه ومقاله های علمی ومهندسی

پروژه ، مقاله ، تحقیق های دانش آموزی ودانشگاهی و جزوات درسی

مقاله واشر سرسیلندر


واشر سرسیلندر

 

واشر سر سیلندر :

این واشر بین سیلندر و سر سیلندر قرار گرفته و از نظر کلی دارای اهمیت بسزائی می باشد، جنس آن دارای ترکیباتی از فلز و مواد نسوز ساخته می شود تا بتواند در مقابل حرارت مقاومت کند، واشر سر سیلندر از سه لایه تشکیل شده است: لایه مسی،لایه مقوائی مخصوص نسوز (آسبست) و لایه فولادی،بعضی از واشر ها نیز فقط از دو لایه ساخته می شوند، بعضی از واشر سر سیلندرها را از آلیاژ آلمینیوم و کرم می سازند که در مقابل حرارت ودر مقابل نیروی فشار ، مقامت زیادتری را از خود نشان دهند.

نکته

آسبست (آسبزست) :در کوههای کانادای آمریکا کشف شده که یک عنصر است و در ساخت لنتها و صفحه کلاج و واشرسر سیلندر استفاده می شود و دمای ذوب آن 16222 درجه می باشد.

علت انتخاب واشر سر سیلندر:

الف— مهمترین علت انتخاب واشر سرسیلندر انتخاب مس در ساختمان واشر سر سیلندر، استفاده از حالت انعتاف پذیری و نرمی آن است که در آب بندی دو قطعه سیلندر و سر سیلندر موثر می باشد.

ب— مقوای نسوز بین دو لایه مسی و فولادی قرار می گیرد تا مقاومت واشر را در مقابل حرارت افزایش دهد.

ج— انتخاب ورقۀ فولادی برای این است که مقاومت واشر را در مقابل حرارت زیاد تر نماید، چون گرمترین قسمت موتور حدودآ کمی بالا تر از واشر سر سیلندر ، یعنی محفظۀ انفجار و قسمت بالای پیستون می باشد.

د— سوراخهای تعبیه شده درواشر سرسیلندر، درست به تعداد سوراخ های سیلندرهای یک موتور و به اندازۀ قطر خارجی پیستون موتور می باشد.

ح— مجرای آب و روغن نیز بطور جدا گانه در سرسیلندر و هم در واشر سرسلندر و هم خود بدنه سیلندر، بر روی هم منطبق هستند.

 

کار واشر سر سیلندر

1) جلوگیری از مخلوط شدن آب و روغن.

2) جلوگیری از خروج کمپرس

3) آبندی نمودن سرسیلندر به بدنه سیلندر

 

شرایط یک واشر سرسیلندر خوب

1- حرارت زیادی را تحمل کند

2- قابل جوش و آبندی باشد

3- قابل لهیدگی باشد

4--سبک و ارزان باشد.

 

 

طریقه صحیح بستن واشرسیلندر

1__ با توجه به ممطالب بالا ، رویۀ مسی واشر نسبت به طراحی کارخانه همیشه به طرف بالا، یعنی به طرف سرسیلندر، و لایه فولادی آن روی بدنه سیلندر قرار می گیرد، در واشرهائیکه از دو لایه تشکیل شده اند نیز لایه مسی به سمت بالا قرار گرفته که برای شناسای کلمه top )( نیز روی واشرها حک شده و نشانگر سطح روئی و بالائی واشر سر سیلندر می باشد.

2__ واشر سرسیلندر را باید به مقداری خیلی کمی با گریس چرب کرد،(به اندازۀ چرب کردن دست با کرم).

3__ همیشه پیچهای سرسیلندر را از وسط به طرفین (به شکل مارپیچ) سفت می کنند تا واشر به حالت کشیدگی کامل روی سرسیلندر قرارگیرد. ( هر بار که سرسیلندر باز می شود تعویض واشر الزامی است، همچنین بهتر است تمامی واشرها بعد از باز شدن تعویض شود.

4ــ برای سفت کردن پیچهای سرسیلندر از آچار بوکس های درجه دار (ترک متر) استفاده می شود (گشتاور بر پیچها طبق کاتالوگ موتور مشخص می شود.

 

 

یكی از كاربردهای ورق مقاوم حرارتی واشر سرسیلندر برای ایجادنشت‌بندی بین سرسیلندر و بدنهموتورهای بنزینی و گازوئیلی مورد نیاز است. این واشر یكی از اجزای مورد نیاز در هرموتور است و عملكردهای مختلفی را هنگام كار موتور برعهده دارد. واشر سرسیلندرمی‌بایست محفظه احتراق را كهداغ‌ترین قسمت موتور است وبیشترین درجه حرارت و فشار را تحمل می‌كند، از دیگر قسمت‌ها نشت‌بندی كند. این واشر باید نشت‌بندی لازم رادر برابر هوا، مایع خنك‌كننده (آب رادیاتور) محفظه احتراق و روغن موتور كه به ترتیب درجه حرارت و فشار زیادی رادارا می‌باشند به عمل آورد. طراحی واشر سرسیلندر و مواد مورد استفاده در ساخت آن بایدبه‌گونه‌ای باشد كه بتواند مقاومت شیمیایی و گرماییلازم را در برابر گازهای تولید شده در محفظه احتراق و دیگر مواد شیمیایی، آبخنك‌كننده، مواد موجود در آن وروغنی كه در موتور استفاده می‌شود داشته باشند. واشر سرسیلندر هنگامی كه بر روی موتور نصب شده ازمهم‌ترین اجزاء در كل ساختارموتور محسوب می‌شود و باعثحمایت سرسیلندر در برابر وضعیت كاری موتور می‌شود. به همین جهت لازم است كه بتواند دربرابر نیروهای گرمایی و دینامیكی كه به سرسیلندر وارد می‌شوند مقاومت داشته باشند. اینكه چه نوع واشرسرسیلندری مورد استفاده قرار گیرد بستگی به نوع و طراحی موتور دارد. از موتورهای تكسیلندر بنزینی گرفته تا موتورهای بالای ۱۲ سیلندر دیزلی كه دارای توربو شارژ یاسوپرشارژ هستند، ماده مورد استفاده و نوع طراحی واشر سرسیلندر می‌تواند متفاوت بوده و تأثیری شگرف بر عملكردو عمر موتور داشته باشد. هر كاربردی، واشر منحصر بفرد خودرا می‌خواهد تا بتواند شرایطخاصی را كه برای آن موتور لازم است فراهم كند، بنابراین برای مواد شیمیایی كه درموتور تولید می‌شوند، ضروری استتا واشر متناسب با آن را كه مقاوم باشد از فلز مناسب بسازند.
رایج‌ترین فلزاتیكه برای ساخت واشر سرسیلندر مورد استفاده قرار می‌گیرند به شرح زیر است:
۱) فولاد و فولاد ضدزنگ از درجات مختلفو با شكل‌های گوناگون۲) الیافی كه براساس مواد تركیبی (كامپوزیت‌ها) ساخته شده‌اند۳) گرافیت باچگالی‌های متفاوت۴) مواد شیمیایی مانند پلی تترا فلوروتیلن، سیلیكون، نئوپرن،رزین‌های پلیمری و دیگرمواد

● نحوهاستفاده و نصب صحیح
واشر را ابتدا با كمی گریس (گریس نسوز) به هر دو طرف واشر با كاردك و یا با دست آغشته نموده، بعد از۲/۱تا ۴/۱ساعت كاركرد (مخصوصاً در مواردمحل‌های حرارتی) مجدداً پیچ ومهره‌ها را آچاركشی كرده تاكاملاً آب‌بندی شود. تا زمان باز كردن اتصالات، آب‌بندی به همان حالت اولیه باقی خواهد ماند. چنانچه موارد مصرف تا حرارت ۸۰ الی ۹۰ درجه باشد، بعد از چندین بار باز و بستهنمودن واشر اولیه قابل مصرف است. واشر مورد نظرهیچ‌گونه حالت چسبندگی به جدارهاتصالات ندارد (به هنگام باز نمودن، بخشی از واشر جدا نمی‌شود) و از انعطاف صد در صد برخوردار است،بنابراین مجدداً می‌تواند مورداستفاده قرار گیرد.

 

آیا از کار افتادن واشر سرسیلندر1 مشکل ساز است؟

به سه دلیل این عیب می تواند مشکل ساز باشد اولا اینکه تعمیر این عیب هزینه بالایی دارد ثانیا این عیب می تواند حاکی از عیب دیگری باشد و ثالثا تعمیر عیب ثانویه نیز هزینه مضاعفی برای شما خواهد داشت.

واشر سرسیلندر واشری است که فاصله بین سرسیلندر و بلوک سیلندر را نشت گیری می کند. وقتی این واشر از کار می افتد یا به اصطلاح "می سوزد" باعث می شود که تراکم هوای درون سیلندرها به سیلندرهای مجاورشان راه یابد و یا به بیرون نشت کند.

 

 

چرا واشر سرسیلندر می سوزد؟

واشر سرسیلندر معمولا در "نقطه ضعف" خود که باریک ترین ناحیه بین سیلندرهای مجاور است از کار می افتد. در این حالت واشر شکاف بر می دارد یا می سوزد و این باعث می شود که فشار هوا به سیلندر مجاور نشت کند و این منجر به کاهش شدید قدرت موتور که قابل چشم پوشی نیست می شود- موتور دراین حالت کار می کند ولی بسیار ضعیف.

در این حالت واشر باعث خروج ماده خنک کننده موتورمی شود که این نیز علامت خوبی نیست زیرا منجر به رقیق شدن روغن می شود و فرسایش را تسریع می کند. اگر به میزان معینی ماده خنک کننده به درون سیلندر راه یابد ممکن است موجب "آب روغن قاطی کردن" شود که این حالت مانع گردیدن موتور در موقع استارت زدن می شود.

شرایطی مانند دمای بالای موتور یا احتراق ناقص نیز ممکن است منجر به از کار افتادن واشر سرسیلندر می شود. نصب نادرست نیز عامل دیگر این مسئله است. اگر کسی که این واشر را نصب می کند مهره های سرسیلندر را در جهت درست و به اندازه کافی نگرداند باعث میشود که واشر نشت کند و از کار بیافتد. علاوه بر این اگر سرسیلندر وبلوک سیلندر در محل اولیه نصب آنها به اندازه کافی تمیز، مسطح و پرداخت نشده باشند منجر به نشت خواهد شد.

عامل دیگری که این مشکل را سبب می شود ویژگیهای برخی از موتورها هستند. برخی از انواع موتور معروف به "خوردن" واشر هستند. بعبارتی طراحی سرسیلندر، اندازه، موقعیت و حجم بار روی مهره های سرسیلندر بسیار در میزان دوام نشت گیری این واشر تاثیر دارد. در کل در برخی از موتورهای مشکل ازطراحی سرسیلندر و در برخی مشکل از طراحی ساختار خود موتور است.

جایگزینی واشر- برای تعویض این واشر سرسیلندر باید از موتور جدا شود که این کار بسته به نوع موتور و تعداد قطعاتی که باید برای بیرون کشیدن سرسیلندر جدا شود می تواند کار دشواری باشد. هنگامی که سرسیلندر جدا شد تعویض کننده باید سطحهای جفتی واشر سر سیلندر که روی بلوک و سرسیلندر قرار دارند را برای یافتن خرابی که منجر به از کار افتادن واشر سرسیلندر شده است به دقت بررسی کند. در این حالت اگر سرسیلندر تاب دارد واشر نو را نیز به خوبی نمی پوشاند و دیر یا زود واشر نو نیز از کار می افتد. این سرسیلندر باید صاف شود. در ضمن باید به ترکها و خشهایی که ممکن است بر روی سرسیلندر وجود داشته باشد رسیدگی شود.

ناگفته نماند که بسیاری از سازندگان واشر سرسیلندر راه حلهایی برای حل مشکل موتورهایی که احتمال سوختن واشر سرسیلندر آنها زیاد است ارائه داده اند. این نوع واشر سرسیلندرها غالبا از مواد با درجه ذوب بالا مانند گرافیت ساخته شده اند و ویژگیهای دیگری مانند جوشن اضافه محفظه احتراق، مهره های نشت گیر و ضخامت بیشتری دارند.

واشر سرسیلندر :

سطحی بلوکی سیلندر وسر سیلندر هر چند که تراز و صاف تراشیده شده شوند قدرت آبندی نمودن محفظه احتراق را نسبت خارج ومجاری آب را ندارد بنا بر این در بین سطوح یاد شده واشر قرار می دهند که خواص آن عبارت اند از

 

1)تراکم پذیر باشد:تا در پستی و بلندی سطوح بلوکه و سر سیلندر نفوذ نموده و عمل آب بندی را بخوبی انجام دهند.

 

2)ضریب تعادلی حرارتی بالا: تا در اثر افزایش درجه حرارتی گرمارا را انتقال داده و خود نسوزد.

 

3)ارزان باشد:تا هزینه تعمیر موتور بالا نرود.

 

انواع واشر سر سیلندر:

1- واشر سر سیلندر مسی 2- واشر سر سیلندر فولادی 3- واشر سر سیلندر از جنس آسبست با حله های فلزی 4- واشر سر سیلندر یک طرف آسبست و یک طرف فلزی

 

 

شمع:

 

وسیله ای است متشکل از فلزوچینی که بر اثر ولتاژ زیاد جرقه نموده ومخلوط متراکم وسوخت را منفجر می کند.

 

سوپاپ:

 

قطعه ای است فلزی قارچی شکل که در روی دریچه های ورودی و خروجی قرار می کیرد در ایجاد چهار زمان موتور نقش دارد.

 

نکته:

زاویه اکثر سوپاپها 40 درجه یا 45 درجه است—سوپاپهای 45درجه جهت بالا بردن راندمان کاری بالاوجلوگیری از ورود و خروج کمپرس.

 

اسبکها:

 

قطعاتی فلزی که بصورت اهرم حرکتش را از میل تایپت دریافت می کند و نیروی خود را به سوپاپ وارد می کند

 

محور اسبکها:

 

میله ای است توخالی که اسبکها روی آن قرار گرفته واز آن روغن عبور کرده واسبکها را روغن کاری می کند.

 

گایت:

 

استوانه ای است توخالی که در آسوپاپ حرکت رفت و برگشتی انجام می دهد.

 

تایپت:

 

استوانه ای است تو خالی که در زیر ساق سوپاپ ومیل تاپت قرار داشته و سوپاپرا از محل نشست خود بلند مند و حرکت خود را از بادامک میل سوپاپ می گیرد.

 

سیت(نشیمنگاه سوپاپ):

 

دایره ای است که سوپاپروی آن می نشیند.

 

فنر سوپاپ:

 

فنرها یسوپاپ از مفتول گرد فولادی که باقطر تقریبی 5/3 میلیمتر ساخته می شود و انتهای فنر به صورت تخت ساخته می شود که بعد از این که سوپاپ باز شاد توشط این فنر بسته شود.

 

پولک:

 

درزی است که داخل سوراخهای سیلند و سر سیلندر قرار می گیردکه در موقع یخ بستن و انجماد آب در داخل سیلندر و سر سیلندرو یا در موقع جوش آمدن موتور، پولکها از جای خود خارج می شوند ویا می پرند تا از ترکیدگی سیلندر جلو گیری کند.

 

خارهای سوپاپ:

 

در اغلب موتورها برای نگه داتشتن فنر در بشقابک آن، در روی ساق سوپاپ از خارهای سوپاپ شکل یا خارهای دو پایه استفاده می شود.

 

مجرای آب و روغن:

 

جاهای خالی که در اطراف سیلندر و سر سیلند ایجاد می کنند که در آن آب گردش کرده ودمای بیش از حد موتور را به رادیا تور انتقال دهد.

مینی فولد های سرد و گرم:

 

لوله های انتقال دهندهای هستند که سوخت را به موتور وارد و یا دود های مازاد احتراق را از آن خارج می کنند و جنس آنها از چدن بهسازی یا خشک می باشد.

چرا همیشه مینی فولد سرد بالای مینی فولد گرم قرار می گیرد:برای اینکه زمان سرد بودن مینی فولد عمل میعان قرار نگیرد ومحلول گازها گرم بماد تا زمان انفجار.

 

 

 

منابع :

 

www.tohid17.com

fa.wikipedia.org

mekanik1-2.blogfa.com

www.andishegostar.com

انتشار : ۱۲ خرداد ۱۴۰۰

برچسب های مهم

« نقش مخمر در توليد مشروبات الكلي


« نقش مخمر در توليد مشروبات الكلي »

 

اگرچه تشخيص بين آبجو، شراب و نوشيدني الكلي با ساير نوشابه‌هاي الكلي شناخته شده، به خوبي امكان‌پذير است، اما؛ آنها در يك چيز با هم مشتركند. آنها همگي فراوردة تخمير بوسيلة مخمرها؛ به ميزان بيشتر «ساكارومايسس سرويزيه» و «ساكارومايسس آويوم» يا در مورد آبجوها، معمولاً «ساكارومايسس كارلزبورجينِزيز» هستند.

مخمر چيست؟

مخمر‌ها، همانطور كه مي‌دانيد، فاقد ميسيليوم مي‌باشند. آنها قارچ‌هاي تك‌ياخته‌اي هستند كه به صورت غيرجنسي توسط جوانه زدن يا شكافتن، تكثير مي‌گردند.

ـ قارچ‌هاي تك‌سلولي ميكروسكوپي داراي زندگي آزاد.

ـ فاقد كلروفيل بوده و هتروتروف مي‌باشند.

ـ مشخص شده كه داراي يك پراكندگي و انتشار وسيع در طبيعت‌اند.

ـ با جوانه‌زدن يا شكافتن، شكل تازه‌اي از رشد و نمو را به صورت غيرجنسي دارا مي‌باشند.

ـ سلول‌هاي مخمر بزرگتر از سلول‌هاي باكتريايي‌اند.

ـ در مدت زمان تكاملي، سازگاري بيشتري پيدا كرده‌اند.

ـ اندازه سلول‌هاي مخمر تقريباً 8-6 ميكرون است.

ـ امكان دارد كه كروي، تخم‌مرغي يا استوانه‌اي شكل باشند.

­­ـ به صورت سلول‌هاي ميله‌اي و كروي شكل در زير ميكروسكوپ ديده شده است.

ـ جديداً مخمرها در حقيقت باكتري به حساب مي‌آيند.

ـ مخمر به عنوان يك مكمل ويتاميني خوراكي مي‌باشد، زيرا؛ داراي 50% پروتئين مي‌باشد.

ـ مخمر يك منبع غني از ويتامين ب، نياسين (اسيد نيكوتينيك) و اسيد فوليك است.

ـ مخمر به صورت خشك و بسته‌بندي شده به فروش مي‌رسد.


ـ مخمر به صورت قرص نيز براي مصارف خوراكي به عنوان ماده‌اي مقوي و سالم به فروش مي‌رسد.

تاريخچه مخمر:

گفته‌ مي‌شود كه واژه «مخمر» (Yeast)، امروزه در خيلي از زبان‌ها، واژه مترادف براي «ساكارومايسس سرويزيه» (نام انتخاب شده براي يك نژاد مخمر كه در مالت ديده شده، 1837) مي‌باشد يادآوري اين نكته در اينجا لازم است كه شايد اين گونه، كهن‌ترين موجود زندة اهلي شده باشد. اين ارگانيسم روي قندها زندگي مي‌كند و در سومر و بابل در 6000 سال قبل از ميلاد، به منظور توليد آبجو مورد استفاده قرار گرفته است. همزمان؛ نژاد ساكارومايسس سرويزيه در جورجيا براي كشت انگور و در مصر به عنوان خمير مايه مورد استعمال واقع مي‌شده.

ريشه لغوي واژه انگليسي «ايست» (Yeast) و واژه هلندي «گوئيست» (Guist) يا حتي واژه آلماني «هِف» (Hefe)، همگي از واژه‌اي مربوط به آلمان غربي است به عنوان «هَف ـ جون» (Haf-jon)، به معني؛ عامل بالقوه (نهاني) خمير مايه. همچنين؛ واژه يوناني «زيماي» (Zymi)(زوماي = Zumi) بطور همزمان براي مخمر و خمير مورد استعمال واقع شده (آنزيم = در زيماي = در مخمر).

در حقيقت، تاريخ اين مشاهدات برمي‌گردد به نخستين مطالعات لوئيس پاستور در 1857، كه او در تمام دوره خود در دانشگاه استرانسبورگ انجام مي‌داد. خواص منحصر به فرد مخمر‌ ـ ساكارومايسس سرويزيه ـ در ميان تقريباً 700 گونه مخمر (يك زيرگونه از 700000 قارچ مختلف) و نيز اهميت اين عامل بالقوه مخفي شده كه از آن براي بيش از هزاران سال بهره‌برداري مي‌شده، آن را به يك ارگانيسم برگزيده و منتخب براي تحقيق و پژوهش مبدل ساخته است. علاوه‌ بر اين؛ ساكارومايسس سرويزيه و ساير مخمرها به ميزان بسيار زيادي كاربردهاي صنعتي و پزشكي مفيد و سودمند براي زندگي انسان را ارائه كرده‌اند.

تاريخ‌ شماري

اهميت موضوع

8000-6000 ق.م

تخمير آبجو (سومري‌ها و بابلي‌ها)

1680

مشاهده مخمر زير ميكروسكوپ (وان ليون هوك)

1835

تخمير الكلي وابسته به مخمر

1837

نام «ساكارومايسس سرويزيه» نهاده شد بر مخمر ديده شده در مالت

1839

شناخته شدن قند به عنوان يك منبع غذايي براي مخمر

1857

تخمير وابسته به متابوليسم (پاستور)

1876

تخمير آبجو و كشف مخمر آبجو (پاستور)

1877

اصطلاح آنزيم (در مخمر) مطرح شد (كوهن)

1880

سلول‌هاي مخمر جدا شد و خالص سازي نژاد انجام گرفت براي تخمير آبجو (هانسن)

1883

الكل و دي‌اكسيدكربن از سلول‌هاي آزاد استخراج شد (بوخنر)

1915

گليسرول ساخته شد

1920

فيزيولوژي مخمر مورد مطالعه قرار گرفت

1949

اولين نقشه ژنتيكي (لايندِگرِن)

1960-1930

طبقه‌بندي مخمرها توسط كلايوِر

1978

اولين تغيير شكل از مخمر (هاينِن، هاكس و فاينك)

1994-1990

اولين توليدات دارويي تجاري از مخمرهاي تغيير ژنتيكي يافته (واكسن هپاتيت ب)

1996

اتمام پروژه ژنوم مخمر

بيوتكنولوژي مخمرها:

ـ تكنولوژي شيميايي و غذايي: طعم دهنده‌هاي غذايي ـ آنزيم‌ها ـ خمير مايه ـ رنگدانه‌ها ـ ترش‌كننده‌هاي غذايي ـ تبديلات مواد شيميايي

ـ تخمير صنعتي: تخمير آبجو ـ توليد اتانل زيستي و...

ـ تحقيقات زيستي: زيست‌شناسي سلولي ـ ژنتيك ـ زيست‌شناسي مولكولي ـ بيوشيمي

ـ تحقيقات پزشكي: سرطان ـ ايدز ـ متابوليسم دارويي ـ اختلالات ژنتيكي انساني و ...

ـ توليدات بهداشتي و درماني: واكسن‌ها ـ فاكتورهاي خوني ـ هورمون‌ها ـ داروسازي و …

ـ تكنولوژي محيطي: اصلاح زيستي ـ بازيافت ـ حفاظت از محصولات توليدي ـ جذب زيستي فلزات

فراورده‌هاي درماني مخمر:

ـ توليدات پروكاريوتيك: قطعه C سم كزاز ـ آنزيم استرپتوكيناز

ـ آنتي‌ژن‌هاي سطحي ويروسي: هپاتيت ب ـ HIV ـ بيماري Foot & Mouse (بيماري حاد و مسري ويروسي ويژه حيوانات اهلي و وحشي سم‌دار) ـ آنفلوانزا ـ فلج‌اطفال ـ پوليوما ـ اپشتن بار ـ رتروويروس‌هاي اونكوژنيك

ـ توليدات حيواني: هايرودين (ماده اصلي ترشحات بزاقي زالوها) ـ اينترفرون خوكي ـ اينترلوكين ـ مهاركننده تريپسين

ـ هورمون‌هاي انساني: انسولين ـ هورمون پاراتيروئيد ـ هورمون رشد ـ گونادوتروپين جنيني

ـ فاكتورهاي رشد انساني: IGF1 ـ NGF ـ EGF ـ فاكتورهاي بافتي ـ CSF ـ GM-CSF ـ TNF

ـ پروتئين‌هاي خوني انساني: هموگلوبين ـ فاكتورهاي 8 و 13 ـ آنتي‌تريپسين، 1، آلفا ـ آنتي‌ترومبين 3 ـ آلبومين سرم

ـ آنزيم‌هاي انساني مختلف:CFTR ـ گيرنده آستروژن

ـ اينترفرون‌ها: اينترفرون آلفا ـ اينترفرون بتا 1

چرخه حيات در مخمر:

1) دوره تأخيري (ركود) 2) مرحله رشد و نمو

3) مرحله تخمير 4) مرحله ته‌نشيني (رسوب‌دهي)

تخمير چيست؟

يك تجزيه غيرهوازي از يك تركيب آلي است به منظور استفاده از آن، بطوريكه گيرندة الكترون نهايي ـ در اينجا؛ ATP ـ با عمل فسفوريلاسيون ساخته مي‌شود.

تخمير: يك فرايندي كه توسط مخمر اعمال مي‌شود به منظور تبديل قندها به الكل و دي‌اكسيدكربن

عملكرد مخمر چگونه است؟

واكنشي كه طي آن مشروبات الكلي توليد شده‌اند بطوركلي نتيجة عمل تخمير است و بطورخلاصه به صورت زير مي‌باشد؛


مخمر + گلوكز الكل (اتانل) + دي‌اكسيدكربن

اين واكنش، همچنين؛ در خمير مايه نان نيز داراي اهميت فراوان مي‌باشد، اما؛ در آن وقت، محصول دي‌كسيدكربن بيشتر از الكل مد نظر است. توليد الكل به بهترين وجه در زمان فقدان اكسيژن روي مي‌دهد. ازآنجائيكه؛ از ديدگاه مخمر، الكل و دي‌اكسيدكربن محصولات بيهوده و زائدي هستند، رشد و متابوليسم مخمر روي قند تنها تا زماني ادامه مي‌يابد كه غلظت الكل انباشته شده به ميزان سمي خود برسد كه حدود 18-14% است، در اين حالت سلول‌هاي مخمر مي‌ميرند. دليل اينكه درصد الكل در شراب و آبجو تنها مي‌تواند تقريباً 16% باشد نيز به همين امر مربوط است. در مورد توليد دسته ديگر مشروبات (مشروبات الكلي) با بالاترين ميزان الكل، محصول تخمير شده بايد تقطير شده باشد.


ـ مخمر فرايند تخمير را هدايت مي‌كند: مخمر + گلوكز الكل (اتانل) + دي‌اكسيدكربن

ـ مشروبات الكلي را توليد مي‌كند.

ـ توليد الكل در غياب اكسيژن بهتر رخ مي‌دهد.

ساكارومايسس سرويزيه:

ـ بطور تجاري در توليد مشروبات الكلي استفاده مي‌شود.

ـ مناسب براي توليد ميزان بالاي الكل است، زيرا؛ تحمل سطح بالايي از الكل را دارد.

ـ اولين مخمر است كه توالي ژنوم آن مشخص شده.

ـ ژنوم آن مركب از 12 ميليون جفت‌باز مي‌باشد.

ـ شناخته شده به عنوان مخمر آبجو (آبجوي انگليسي)

ـ فعال در درجه حرارت اتاق

ـ داراي سرعت بالاي تخمير

ـ توليد كننده مزه‌اي مشخص مانند مزة انگور

ـ شناور در سطح خمرة آبجوسازي

ساكارومايسس آويوم:

ـ شناخته شده به عنوان مخمر آبجو نارس (آبجو كم الكل)

ـ فعال در درجه حرارت 40-30 درجه فارنهايت

ـ داراي سرعت پايين تخمير

ـ توليد كننده آبجو زلال و شفاف

ـ توليد كننده مزه‌اي تند و حجم بالايي از الكل

ـ ته‌نشين در بخش تحتاني خمرة آبجوسازي

شامپاين و ديگر مشروبات گازدار:

قند اضافي كه در زمان غيرفعال بودن مخمر از لحاظ فعاليت تخميري به آن اضافه شده است، طي مرحلة كربوناسيون تبديل به كربنات مي‌گردد. ساختمان پر از دي‌اكسيد كربن كربنات در مشروب، باعث ايجاد حالت حباب (جوشيدن) مي‌شود. توليد اين قبيل مشروبات نيازمند مهارت بسيار است، زيرا؛ اگر تخمير به ميزان زياد رخ دهد، مي‌تواند باعث منفجر شدن بطري در بستة حاوي آن به علت فشار داخلي شود. پس چرا شامپاين ارزانتر از ساير مشروبات است؟ قيمت شامپاين لزوماً به معني اين نيست كه كيفيت آن پايين است. برخي شامپاين‌ها ارزان هستند، زيرا؛ آنها در سطح صنعتي و در خمره‌هاي بسيار بزرگ ساخته مي‌شوند نه در بطري‌هاي كوچك شخصي.

ـ بر اثر تخمير قند اضافه شده در زمان غيرفعال بودن مخمر.

ـ ساختمان پر از دي‌اكسيد كربن كربنات‌ها باعث ايجاد حالت شامپايني (گازدار) در مشروب مي‌شود.

مهمترين مشروبات تقطيري:

آلِ (آبجو انگليسي): آبجوهاي ساخته شده با مخمري كه شناور در روي خمره آبجوسازي مي‌ماند (ساكارومايسس سرويزيه)، نتيجه اين عمل؛ يك آبجوي كدر مي‌باشد. آنها ميل دارند به داشتن يك ميزان زيادي الكل نسبت به آبجوهاي لاگِر (نارس).

شراب‌هاي خشك: شرابهاييكه در انها تمام قن در مدت فرآيند تخمير به مصرف رسيده است.

واس (آبجو كم الكل روسي): آبجو روسي قديمي ساخته شده با تخمير مخلوطي از مالت، نان بيات، آرد، قند و آب. محصول تنها 2-1% الكل دارد.

لاگِر (آبجو نارس): آبجوهاي ساخته شده با مخمري كه ته‌نشين مي‌شود در ظرف تخمير (ساكارومايسس كارلزبرگرنزيز ـ آويوم). بنابراين؛ همه مخمرها و ديگر مواد، ته‌نشين شده و باعث ايجاد يك آبجوي زلال و شفاف مي‌شود. بيشترين آبجوهاي آمريكايي از اين نوعند.

پيلسنِر: يك ابجو نارس بي‌رنگ اصيل ساخته شده در شهر پيلسِن. آب استفاده شده براي ساخت اين آبجو سخت‌تر است، زيرا؛ داراي كلسيم و منيزيم بيشتر نسبت به آب استفاده شده براي آبجوي نارس مي‌باشد. رنگ اين ابجو نيز روشن‌تر از آبجوي نارس است.

پورتِر: يك آبجو انگليسي خيلي تيره. رنگ تيره‌تر و مزه و بوي ويژه آن در نتيجه سرخ شدن مالت قبل از تقطير مي‌باشد. اين عمل معمولاً يك مزة تند و مقدار زيادي الكل را نتيجه مي‌دهد.

آبجو برنج (ساكي): آبجو قديمي چيني ساخته شده از برنج

استوت: يك آبجوي انگليسي خيلي تيره و تقريباً سياه. رنگ تيره و طعم برشته شده دارد كه ناشي از سرخ كردن جو يا مالت قبل از تقطير مي‌باشد.

شراب‌هاي شيرين: در اين شراب‌ها قبل از اينكه مخمر بطور كامل متابوليزه شده باشد، تخمير متوقف مي‌گردد در نتيجه؛ قندهاي باقيمانده باعث مزة شيرين در شراب مي‌شوند.

ودكا (عرق روسي): ساخته شده از دانه جو و سيب‌زميني

رِم (عرق نيشكر): ساخته شده از ملاس يا شيره قند

ويسكي: حاصل تخمير و دم كردن مالت

جين (عرق جو سياه): ساخته شده از جو و دانه‌هاي سرو كوهي (Juniperus Communis)

ـ مايع فرمانته شده را در درجه حرارت بالا گرم مي‌كنند.

ـ الكل را تغليظ و جمع‌آوري مي‌كنند.

 

 

 

 

 

 

 

انتخاب مخمر:

ـ مخمر داراي تحمل زياد در برابر محرك‌ها و استرس‌ها

ـ نرخ ميرايي پايين

ـ توجه مزه و بوي محصول نهايي

ـ استواري و استحكام در برابر جهش

ـ استواري و استحكام در برابر فساد

رشد و نمو مخمر:

ـ شستشوي دادن با آب اسيدي خنك (مانند؛ سركه) باعث محدود شدن رشد باكتري‌ و از بين رفتن مخمرهاي مرده مي‌شود ـ تكرار اين عمل موجب بالا رفتن كارآيي مخمر مي‌گردد.

ـ كربوهيدرات‌ها، منابع نيتروژن، ويتامين‌ها و مواد معدني براي تخمير سالم لازم‌اند.

وسايل لازم براي نگهداري مخمر:

ـ اتوكلاو ـ پاك مي‌كند مخمر را با انجام عمل استريل

ـ انكوباتور ـ يك كنترل كننده محيط است، آماده مي‌كند دماي بهينه براي حفظ و نگهداري مخمر را

ـ ميكروسكوپ ـ سودمند واقع مي‌شود براي تأييد و تصديق حضور ارگانيسم مورد نظر

تفاوت آبجو و شراب در چيست؟

بطوركلي؛ نوشابه‌هاي مشتق شده از اب ميوه‌هاي تخمير شده، شراب مي‌باشد، اگرچه؛ از نظر تجاري، شراب؛ آب انگور تخمير شده است. شراب‌هاي ديگر بطور خاص ناميده مي‌شوند با نام‌ ميوه‌اي كه تخمير آب آن حاصل آمده‌اند، براي مثال؛ شراب اقطي، شراب هلو و غيره.

از سوي ديگر، آبجو معمولاً در فرهنگ‌هاي غربي مشتق از تخمير عصاره مالت حاصل از هضم دانه‌هاي جو جوانه زده، مي‌باشد، اما؛ در فرهنگ‌هاي ديگر ممكن است كه دانه‌هاي ديگري نيز بكار گرفته شوند.

همچنين؛ تفاوتي نيز وجود دارد بين مراحلي كه طي آن شراب‌ها و آبجوها تقطير مي‌شوند.

در اين موضوع حسي وجود دارد در مورد افرادي كه آبجو مي‌نوشند و نيز افرادي كه شراب مصرف مي‌كنند. آبجو خوارها به نظر مي‌رسد همگي از قشر كارگري باشند. از سوي ديگر؛ شراب يك نوشيدني مورد استفاده در رستوران‌هاي بزرگ و گران قيمت، ميهماني‌هاي رسمي، كارهاي (عشق‌بازي) دسته‌جمعي و غيره مي‌باشد. افرادي كه شراب مي‌نوشند، به نظر مي‌رسد افراد از قشر مرفه (كارمند) باشند.

ساخت آبجو تقريباً يك علم است. در مقايسه با ساخت شراب، پيچيده‌تر مي‌باشد. ساخت شراب، بسيار آسان است، چراكه يك نوشيدني طبيعي است و احتمالاً منشاء آن خيلي جلوتر از ساخت آبجو مي‌باشد. هر كس، مي‌تواند ساخت شراب را بصورت انفرادي انجام دهد.

از انجائيكه مخمر مسئول براي تخمير قندها در ميوه‌ها معمولاً روي پوست (مثلاً انگور) قرار دارند و براي صورت گرفتن تخمير بايد به داخل ميوه نفوذ كنند، پس؛ بايد يك شكستگي در پوست ميوه ايجاد شود. بنابراين؛ وقتيكه توليد شراب توسط انسان اعمال مي‌شود، ابتدا بايد جمع‌آوري ميوه صورت گيرد و بعد بايد با له كردن آنها و سپس اجازخ دادن براي انجام تخمير، فرايند ساخت شراب را ادامه دادر، البته؛ اين مراحل بسيار ساده‌تر از ساخت آبجو است.

كامبوجا:

نمونه يك نوشيدني كه غيرالكلي بوده و مورد توجه قرار گرفته از 10 سال قبل و شناخته شده است براي عموم، كامبوجا مي‌باشد. البته؛ نام‌هاي عمومي بسياري دارد. به عنوان مثال آن شناخته شده است به عنوان؛ «چاي قارچ»، «قارچ خوراكي مَنچوري»، «قارچ ژاپني» و نام‌هاي ديگر. اين نام‌هاي عمومي اغلب گمراه كننده‌اند، چراكه قارچ در اين مورد در حقيقت يك ارگانيسم مركب است، تركيب شده از باكتري و قارچ كه هيچكدام از انها هم خوراكي نيستند. ارگانيسم‌هاي درگير شده در آن عبارتند از؛

ـ اكتينوباكتر زايلينوم

ـ اكتينوباكتر زايلينوئيدِس

ـ ساكارومايكودِس لودويجي

ـ شيزوساكارومايسس پُمب

ـ ساكارومايسس سرويزيه

دوتاي نخست، باكتري و سه‌تاي آخري، مخمر هستند. آنها ظاهراً بهره‌وري دارند. آنها رنگ و غلظت منحصر به فرد دارند، ظاهرشان قدري شبيه است به «كيك ماهي». با اين وجود در خوردن آنها تلاشي صورت نمي‌گيرد، زيرا قدري سمي هستند! قارچ كامبوجا در شكل مقابل نشان داده شده است.

نخستين تاريخچة پيدايش آن مربوط مي‌شود به 221 سال قبل از ميلاد، در دوران سلسلة تي.سينگ، در چين. بدين‌سان؛ مانند مشروبات الكلي، يك نوشيدني قديمي و كهن است. اين نوشيدني چون به عنوان يك درمان گياهي استفاده مي‌شده، رواج و محبوبيت فراواني داشته. چاي ساخته شده از كامبوجا گفته شده كه براي درمان خيلي از ناراحتي‌ها مفيد مي‌باشد، مانند؛ ورم مفاصل، افزايش كلسترول، افزايش فشار خون، سرطان، ايدز و خيلي خيلي بيماري‌هاي ديگر. اما؛ احتمالاً گفتن اين مطلب صحيح است كه خيلي از ادعاهاي مذكور درباره اين نوشيدني ساختگي و بيش‌ازحد اغراق‌اميز است.

دستورالعمل ساخت چاي از كامبوجا به صورت زير مي‌باشد؛

ـ 40 اونس (هر اونس 311035 گرم) آب جوش در يك ظرف غيرفلزي داراي سرپوش

ـ اضافه كردن ثلث يا نصف فنجان شكر

ـ اضافه كردن دو كيسه چاي يا مقدار مشابه چاي به آب

ـ اجازه دادن به منظور خيس خوردن چاي به مدت 15-10 دقيقه و سپس؛ برداشتن كيسه‌هاي چاي

ـ پوشاندن درب ظرف و اجازه داده به منظور خنك شدن چاي در دماي اتاق

ـ ريختن چاي در يك ظرف شيشه‌اي 64 اونسي

ـ ريختن 12-8 اونس از چاي ساخته شده قبلي يا يك تكه از قارچ كامبوجا در ظرف

ـ پوشاندن درب ان با كاغذ صافي و ثابت كردن آن با يك بند لاستيكي

ـ اجازه دادن براي انكوبه شدن به مدتي كه يك هفته قبل از نوشيدن شروع رشد قارچ كامبوجاي جديد در روي چاي ديده شود.

پایان

برترین یافته های علمی دنیا در سال 2021


برترین یافته های علمی دنیا در سال 2021

برترین دستاوردهای علمی دنیا در سال 2021 در زیر آورده شده است که می توانند تغییرات اساسی را در دنیای ما بوجود آورند.

 

در سال جاری دستاوردها و اکتشافات بسیاری در حوزه‌های مختلف ارائه شدند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به کشف امواج گرانشی اشاره کرد

 

که انیشتین آن‌ را در سال 1915 میلادی پیش‌بینی کرده بود. کشف یک عدد اول جدید از دیگر دستاوردهای امسال بود که رکورد بزرگترین عدد اول را ثبت کرد.

 

به روزهای پایانی سال میلادی نزدیک می‌شویم و اکنون قصد داریم تا بهترین دستاوردهای علمی سال 2020 را معرفی کنیم.

 

1. کشف امواج گرانشی

دانشمندان موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech) و موسسه فناوری ماساچوست (MIT) موفق شدند تا برای نخستین بار، امواج گرانشی را به صورت مستقیم مشاهده کنند.

 

این امواج شامل ریزموج‌هایی در فضا و زمان هستند که بر اثر برخورد و ادغام دو سیاهچاله با جرم 29 و 39 برابر خورشید به وجود آمدند.

 

امواج گرانشی توسط آلبرت انیشتین در نظریه‌ی نسبیت عام در سال 1915 پیش‌بینی شده بود. محققان با توجه به سیگنال‌های رصد شده دریافتند که دو سیاهچاله طی کسر ناچیزی از ثانیه با سرعت نزدیک به نصف سرعت نور با یکدیگر برخورد کرده و بخشی از جرم آن‌ها طبق معادله‌ی جرم- انرژی انیشتین به انرژی تبدیل شده‌اند.

برترین دستاوردها و یافته های علمی جهان در سال 2021

2. بلور حافظه‌ی سوپرمن

محققان دانشگاه ساوتهمپتون انگلیس یک ذخیره‌ساز داده‌ی پنج بعدی را ساختند که قادر است تا 14 میلیارد سال، داده‌ها را در خود نگه دارد. در این فناوری، داده‌ها بر روی یک دیسک شیشه‌ای کوچک به وسیله‌ی لیزر فوق سریع و با استفاده از پالس‌های نور کوتاه و شدید نوشته خواهد شد.

 

فایل‌ها نیز در سه لایه از نقطه‌های نانویی نوشته می‌شوند که فاصله‌ی آن‌ها از هم، تنها 5 میکرومتر است.

برترین دستاوردها و یافته های علمی جهان در سال 2021

3. جدول تناوبی جدید برای سال 2020

دانشمندان ژاپنی، آمریکایی و روسی، چهار عنصر مصنوعی جدید را کشف کردند که ردیف هفتم جدول تناوبی را تکمیل کرد. به این ترتیب، نیهونیوم، مسکوویوم، تنسین و اوگانسون به عنوان عناصر 113، 115، 117 و 118 جدول تناوبی معرفی شدند.

 

94 عنصر ابتدایی جدول تناوبی به صورت طبیعی وجود دارند و عنصرهای فوق سنگین با شماره‌های اتمی 95 تا 118 نیز در آزمایشگاه‌ها و یا رآکتورهای هسته‌ای ساخته شده‌اند.

برترین دستاوردها و یافته های علمی جهان در سال 2021

4. تولید گونه‌های حیات جدید

محققان موسسه‌ی کریگ ونتر توانستند به یکی دیگر از بهترین دستاوردهای علمی سال 2020 دست یابند. آن‌ها یک سلول مصنوعی کوچک خود تکثیر شونده را ساختند که تنها از ژن‌های مورد نیاز برای حیات تشکیل شده است.

 

این دستاورد، کوچک‌ترین ژنومی است که یک موجود

 

به وسیله‌ی آن در آزمایشگاه پرورش یافت. JCVI-syn3.0 از 531 هزار و 560 جفت پایه و 473 ژن تشکیل شده که همگی برای حیات ضروری هستند.

برترین دستاوردها و یافته های علمی جهان در سال 2021

5. شبیه‌سازی ماموریت مریخ

یک تیم شش نفره از دانشمندان سراسر جهان در ماه آگوست، ماموریت مریخ را در هاوایی شبیه‌سازی کردند. این ماموریت به مدت یک سال در شرایط ایزوله‌ی شدید در تپه‌های آتشفشانی هاوایی برگزار شد و یکی از بهترین دستاوردهای سال 2020 لقب گرفت.

 

دانشمندان در این مکان، تنها زمانی که لباس فضایی را به تن داشتند می‌توانستند از مقر خود خارج شوند.

برترین دستاوردها و یافته های علمی جهان در سال 2021

6. کشف یک عدد اول جدید رکوردشکن

ریاضی‌دانان دانشگاه مرکزی میسوری، عدد اول جدیدی را کشف کردند. عدد اول M74207281 به عدد اول مرسن معروف است و با ضرب 74 میلیون و 207 هزار و 2811 عدد دو در یکدیگر و کسر یک از آن به دست آمده است.

 

این عدد از 22 میلیون و 338 هزار و 618 رقم تشکیل شده و تقریبا 5 میلیون رقم بزرگ‌تر از عدد اول رکوردشکن پیشین است. اعداد اول به اعدادی گفته می‌شود که تنها بر خود و یا عدد یک تقسیم می‌شوند.

برترین دستاوردها و یافته های علمی جهان در سال 2021

7. رکورد بیشترین عمر در میان حیوانات

کوسه‌ای به نام Somniosus Microcephalus در گرینلند، از بیشترین طول عمر در میان مهره‌داران زمین برخوردار است. این کوسه می‌تواند تا 400 سال زندگی کند.

برترین دستاوردها و یافته های علمی جهان در سال 2021

8. شکسته شدن رکورد کیهانی توسط تیم هابل

ستاره‌شناسان با استفاده از تکنیک‌های تصویربرداری سه بعدی در تصاویر 20 ساله‌ی تلسکوپ هابل به یکی از بهترین دستاوردهای علمی سال 2020 دست یافتند.

 

آن‌ها در پژوهش‌های خود متوجه شدند که حداقل 2 تریلیون کهکشان در جهان قابل مشاهده وجود دارد. این رقم، تقریبا 10 برابر بیشتر از تصور قبلی است.

برترین دستاوردها و یافته های علمی جهان در سال 2021

9. کشف علت طاعون کشنده‌ی سال 1665 در لندن با بررسی دی‌ان‌ای

در سال 1665 میلادی، طاعون بزرگ و کشنده‌ای در لندن شیوع پیدا کرد که جان یک چهارم از جمعیت این شهر را گرفت. دانشمندان، دندان‌های 20 نفر از اجساد مربوط به این واقعه در قبرستان بدلام لندن را بررسی کردند و نتایج آزمایش دی‌ان‌ای که در آزمایشگاه موسسه مکس پلانک آلمان انجام شد، نشان داد که باکتری یرسینیا پستیس عامل طاعون کشنده‌ی لندن در سال 1665 بوده است.

برترین دستاوردها و یافته های علمی جهان در سال 2021

انتشار : ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

برچسب های مهم

"دستگاه تست قند خون ایرانی" که طی ۳ سال ساخته شده است علاوه بر تامین نیاز ۸ میلیون بیمار دیابتی کشور، تا ۷۰ درصد ارزبری این محصول را کاهش می‌دهد و آماده صادرات به بازار ۲۰۰ میلیون یورویی ۷ کشور منطقه


"دستگاه تست قند خون ایرانی" که طی ۳ سال ساخته شده است علاوه بر تامین نیاز ۸ میلیون بیمار دیابتی کشور، تا ۷۰ درصد ارزبری این محصول را کاهش می‌دهد و آماده صادرات به بازار ۲۰۰ میلیون یورویی ۷ کشور منطقه است.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ دیابت یا قند خون از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن در جهان است که به سرعت نیز در حال شیوع است؛ فدراسیون جهانی دیابت "IDF" در سال 2019 اعلام کرد 463 میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا هستند که این میزان در ایران با شیوع 10 درصدی به حدود 8 میلیون نفر رسیده است و برای همین، بسیاری از کشورها نزدیک به 30 درصد از سرانه سلامت خود را صرف کنترل دیابت و درمان عوارض آن می‌کنند.

تهیه انسولین، داروهای خوراکی، دستگاه تست قند خون و نوار تست تنها بخشی از هزینه‌های پیشگیری و کنترل این بیماری است؛ در ایران فقط برای واردات دستگاه تست قند خون به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای کنترل دیابت، سالانه نزدیک به 50 میلیون دلار آن هم در زمان اوج تحریم‌ها و کارشکنی‌های دولت‌های متخاصم هزینه می‌شود.

از سال 1395 بخشی از متخصصان و صنعتگران ایرانی، کار تحقیق و توسعه برای ساخت محصول دانش‌بنیانِ دستگاه تست قند خون در کشور را آغاز کردند و توانستند طی 3 سال، این دستگاه را با استانداردهای بین‌المللی طراحی و تولید کنند.

امروز برنامه‌ریزی تولید این محصول برای تامین کامل نیاز داخلی شروع شده است؛ طرحی که می‌تواند تا 70 درصد ارزبری این محصول را در مقایسه با شرایط فعلی کاهش بدهد؛ دستگاه تست قند خون ایرانی در همین مرحله اول، آماده صادرات به بازار 200 میلیون یورویی 7 کشور منطقه است.

دستگاه تولید شده در داخل کشور از نظر کیفیت، قدرت رقابت با بهترین نمونه‌های خارجی را دارد، در حالی که قیمت تمام شده، به مراتب کمتر از نمونه اروپایی وارداتی است و این موضوع به وضوح می‌تواند گام موثری در کنترل بهتر دیابت و در امان بودن بیماران از عوارض آن باشد؛ دستگاه ایرانی در مقایسه با محصولات آسیای شرقی که از کیفیت و دقت مناسبی برخوردار نیستند و بیماران را با مشکلات زیادی روبرو می‌کنند، با کیفیت‌تر، ارزان‌تر و در دسترس‌تر خواهد بود.

انتشار : ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

برچسب های مهم

چین فناوری جدیدی برای تبدیل زباله‌ها به انرژی به کار گرفته است که در آن گازهای مخرب دی‌اکسید‌کربن و متان به گازهای مصنوعی تبدیل می‌شود؛ این مرکز ۸۰۰۰ متر مکعب گاز مصنوعی تولید می‌کند که باعث کاهش ۱۲ ه


به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ کشور چین فناوری جدیدی به کار گرفته است تا از طریق آن زباله‌ها را به انرژی تبدیل کرده و از میزان انتشار کربن بکاهد؛ این کشور 3 منطقه ویژه دفن زباله را در نظر گرفته است که یکی از آنها در جنوب شرقی این کشور است که محل دفن زباله‌های جامد ساختمانی است که با تجزیه این زباله‌ها، گازهای گلخانه‌ای مانند دی‌اکسید‌کربن و متان در جو آزاد می‌شود.

اما ابتکاری که در این مرکز به کار گرفته شده است، تبدیل گازهای مخرب دی‌اکسید‌کربن و متان به گازهای مصنوعی است و بعد از تولید این گاز مصنوعی، از طریق یک خط لوله زیرزمینی 12 کیلومتری به شبکه سراسری تامین گاز متصل می‌شود؛ این تاسیسات می‌تواند تا حدود 8000 متر مکعب گاز مصنوعی در ساعت تولید کند؛ یک مقام مسئول در این تاسیسات می‌گوید در سال 2020 میزان انتشار دی‌اکسید‌کربن به میزان بیش از 12 هزار تن کاهش یافته است که این رقم معادل کاشت 552 هزار نهال درخت است.

ابتکار عمل و فناوری دیگری که در حوزه محیط زیست در استان "جیانگ‌سو" در شرق چین انجام شده، این است که مواد اولیه چربی غیرخوراکی مانند روغن پخت و پز استفاده شده و پسماند‌های روغن پخت و پز به سوخت زیستی پیشرفته تبدیل می‌شود و می‌تواند به میزان 90 درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای بکاهد.

این کارخانه در سال گذشته بیش از 88 هزار تن روغن گیاهی هیدروژنه (HVO) برای اروپا تولید کرده است که باعث کاهش 259 هزار تنی انتشار کربن در استان جیانگ‌سو در شرق چین شده است؛ این روغن گیاهی کاربردهای زیادی داشته است به عنوان مثال خودروسازی "فورد" استفاده از سوخت زیستی روغن گیاهی هیدروژنه (HVO) را در تعدادی از ون‌های ترانزیت جدید خود در اروپا تأیید کرد.

آخرین آمار داده‌های دولت چین در سال گذشته نشان داده است که میزان انتشار گازهای گلخانه‌های در سال 2018 به 40 میلیون تن رسیده است که نسبت به سال 2017 0.5 درصد افزایش داشته است و از این میزان، مدیریت پسماند به میزان 7.4 درصد کمک کرده است در حالی که حوزه برق با 65 درصد بیشترین حمایت و کمک را به خود اختصاص داده است.

چین متعهد شده است به لطف فناوری‌های پیشرفته و برنامه‌های به‌روز خود،‌ تا سال 2050 به صفر شدن انتشار کربن در این کشور برسد؛ مقامات چینی اخیراً طرح جدیدی را درباره نحوه بازیافت زباله‌ها منتشر کردند که هدف آن کاهش ضایعات و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است.

براساس اطلاعات رسمی، زباله‌های جامد شهری دفع‌شده در محل‌های دفن زباله از سال 2010 تا 2019 از 3.3 میلیون تن به 4.04 تن افزایش یافته است. دولت چین در حال طراحی یک دستگاه‌ زباله‌سوز 4 میلیارد دلاری است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2025 به اتمام برسد و می‌تواند تا حدود 440 هزار تن انتشار گازهای گلخانه‌ای را در سال کاهش دهد.

انتشار : ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا، شرکت شیائومی چین یکی از بزرگترین شرکت‌های فناوری جهان را از لیست سیاه دولت خارج می‌کند.


وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا، شرکت شیائومی چین یکی از بزرگترین شرکت‌های فناوری جهان را از لیست سیاه دولت خارج می‌کند.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا، شرکت شیائومی چین را از لیست سیاه دولت خارج می‌کند.

تلاش‌های این شرکت فناوری در چین برای خارج شدن از لیست سیاه تجاری ایالات متحده آمریکا جواب داده و وزارت دفاع آمریکا با این شرکت در دادگاه توافق کرده‌اند که فعالیت‌های شیائومی در آمریکا از سر گرفته شود.

پس از این که وزارت دفاع دولت ترامپ با صدور فرمانی، شیائومی را به عنوان شرکت مرتبط با ارتش چین معرفی کرد و در نتیجه شیائومی از بازارهای بورس آمریکا حذف شد، این غول تلفن هوشمند چینی از دولت آمریکا شکایت کرد. طبق اظهارنامه تنظیم شده برای دادگاه‌های آمریکا، وزارت دفاع آمریکا اکنون موافقت کرده است که نام این شرکت از فهرست مذکور خارج شود.

دولت آمریکا دی ماه سال گذشته شیائومی و هشت شرکت چینی دیگر را به بهانه ارتباط با نهادهای نظامی چین در لیست سیاه تحریم‌های خود قرار داد؛ ارزش سهام شیائومی در پی انتشار خبر خارج شدن از لیست سیاه، در هنگ‌کنگ 6.7 درصد صعود کرد؛ شیائومی که علاوه بر تلفن هوشمند، وسایل پوشیدنی، موتور برقی و جاروبرقی رباتی می‌سازد، هدف دولت ترامپ قرار گرفته بود. این شرکت بیش از 10 سال پیش توسط "لی جون"، کارآفرین میلیاردر چینی و شرکت تراشه‌سازی آمریکایی "کوالکام" تاسیس شده بود و مالکیت یا قرار داشتن تحت کنترل ارتش چین را تکذیب کرده است.

انتشار : ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

زگهواره تا گور دانش بجوی

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما